dimecres, 21 de maig del 2014

FAQ

Un OCM és una web?
No només. Un OCM es la suma d’un grup de persones que gestionen les consultes; una aplicació informàtica que facilitat els tràmits i apropa el pressupost municipal a la ciutadania; i una xarxa municipal que faciliti processos d’auditoria col·lectiva.
Per què serveix l’OCM si a la web de l’ajuntament ja hi ha els pressupostos penjats?
Cada municipi és un món i té el seu grau de transparència, nosaltres partim que sigui quin sigui el nivell és millorable. Des dels OCM oferim els pressupostos a través d’una eina que en facilita la seva comprensió i facilita realitzar preguntes obertes i directes a l’administració de qualsevol partida pressupostària.
Què guanyem publicant la informació que en teoria ja ha de ser pública o que està publicada a diverses fonts?
Guanyem centralitzar la informació que està dispersa en diferents webs que depenen d’ajuntaments, generalitat, sindicatura de comptes, etc. i fer-la assequible i comprensible a la ciutadania. I de passada fer pressió a l’administració local perquè millori la informació pública que fa a través dels seus mitjans (butlletins, gacetes, webs).
Per què començar per l’ajuntament i no per una administració més gran?
No descartem la possibilitat que algú utilitzi aquest mateix software per fer observatoris de consell comarcals, diputacions o administracions autonòmiques, però entenem que la ciutadania abans d’intentar controlar la gestió d’aquestes institucions hauria d’aconseguir controlar el seu municipi. Com volem participar de les polítiques de la Generalitat de Catalunya si no som capaços d’incidir a les polítiques del nostre municipi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada